Experiment geluidsopname via de televisie

 

 

Een goede methode die wij vaak gebruiken is de z.g schaaldraai methode, waar  vaak goede stemmen hoorbaar zijn. (A of B stemmen) Deze methode gebruiken wij (Henk en Alex) altijd. Men draait met de frequentie afstemknop over een gedeelte van de middengolf band waar erg veel stations hoorbaar zijn. Men draait als het ware over de vele stations heen , waar de ``Andere Zijde`` het aangeboden geluid gebruikt om hun stemmen te cre�ren.Vaak antwoorden zij met enkele woorden maar ook hele zinnen zijn via deze methode te horen en maken meestal deel uit van een boodschap die men aan de stem opnemer doormeld.Sinds augustus 2004 begon ik te experimenteren met geluidsopnames via de televisie.Ik stemde de televisie af op een buitenlands sprekend praat programma(BBC) en begon met mijn eerste opname.Na de opname begon ik met veel concentratie de opname te beluisteren en hoorde hele duidelijk stemmen die mij antwoorden gaven in de Nederlandse taal terwijl ik de televisie had afgestemd op een programma in de Engelse taal. In het begin van de opname hoorde ik dat mijn voornaam werd genoemd en begroetingen aan mij.Wat mij is opgevallen na het beluisteren van deze opname is dat de stemmen zeer goed te horen waren, het geluid is kwalitatief veel beter Wat mij is opgevallen aan deze methode is dat er veel stemmen te horen waren die aan mij hulp vroegen, scheldwoorden en stemmen die aandacht zoeken. Maar ook positieve stemmen die hulp zochten.Ik ben van mening dat deze energie�n dolende energie�n zijn. Zelfs voornamen werden gemeld De stemmen uit een veel zuiverder dimensie zijn ook te horen maar klinken heel in de verte(zacht te horen).Wat mij ook is opgevallen dat de stemmen in de Nederlandse taal antwoorden geven tussen een zin door tijdens een discussie in het betreffende programma op de tv.(BBC) Na een antwoord hoorde ik vaak een soort klikgeluid alsof er iemand een knop indrukt. Ook hoor je de antwoorden boven een gesprek uitkomen en klinken dan ook harder dan het geluidsvolume die hoorbaar is van de televisie, een soort versterkte stem.Het volgende gebruikte ik om de opnames te maken;

De televisie op een buitenlandse kanaal afstemmen waarin veel gepraat wordt.(bijvoorbeeld een discussie programma)Frans, Duits, Italiaans, Engelstalig.

Ik gebruikte een condensator microfoon aangesloten via een PC. (Merk Trust)

Een geluidsbewerking programma Cooledit pro.

De microfoon op een afstand van ongeveer 3 tot 5 meter van de televisietoestel.

De geluidsvolume van de televisie afstemmen dat deze te horen is via de opname (testopname maken). Niet te hard maar ook niet te zacht.(achtergrondgeluid)

Stel jezelf voor ��..   het is nu..in de ..ochtend/middag/namiddag.

Vraag met wie je e.v.t.verbinding wil. Stel een vijftal korte vragen met een tussenpauze van ongeveer 15 seconden.

Bedank hen voor de verbinding aan het einde van een opname.

Opname duur ongeveer 3 tot 4 minuten.

Ook stemfragmenten die opgenomen zijn via de TV zijn te horen via  40stemmen.html

Henk Stooter,  2 september 2004.

Wie is er allemaal?