Voorwoord / Inleiding:

Enige weken geleden waren Henk en Alex beiden op een bijeenkomst over het bandstemmen fenomeen, aanwezig waren Herman Baars  9 anderen geintreseerden en Theo Peek

 In de loop van de avond was het eindelijk zo ver, toen mochten de aanwezigen zelf het stemmen fenomeen gebruiken om te kunnen communiceren met iemand uit het hiernamaals.

Iemand nam plaats voor de microfoon en Herman draaide "heen en weer " aan zijn radio de methode schaaldraaien? daar hadden beide webmasters van deze site eigenlijk nog nooit van gehoord en dat heeft ons er van overtuigd om ook, deze vrij onbekende methode die Zelfs op het internet niet te vinden was, op Evp-voices.com te gaan publiceren, zodat ook deze methode bekend wordt onder alle  bandstemopnemers ter wereld.

In het kort verteld  bent u nu een van de weinige die dit weten, aangezien het alleen maar in een duits boek te vinden was.En daarom delen wij onze opgedane kennis over deze methode op deze pagina.

1 Radio met minstens de AM golf (amplitude modulatie) zelf had Herman een "Nordmende" ergens uit het jaar 1952, maar elke radio is hiervoor geschikt, mits er maar een AM band op zit.

Je zet de radio aan en draaid aan het schijfje met daarop een pen deze zit ergens in de cirkel aan de buitenkant, eerst heen en daarna weer terug, dit doe je net zolang je kleine fragmenten gaat horen van wat er "dan" op de radio zich afspeeld, het grote voordeel van de "schaal" methode is dat je zelfs wanneer je nog niet hebt afgeluisterd al de antwoorden kan horen op je vragen, dit is LIVE meegemaakt door beide webmasters op een georganiseerde avond voor het bandstemmen fenomeen.

Nordmende Radio (gelijkend aan die van Herman Baars)De schaaldraai radio van Kurt

U ziet op deze foto hierboven een Nordmende radio er boven zit de "tuning" knop dit is erg belangrijk omdat je daar als je handig bent net zo'n radio als Herman heeft van kunt maken.

Klik op de knop voor het stappen plan voor het bouwen van een "Schaaldraai" radio