link="

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eerste Hulp Bij Glaasje Draaien

[ Eerste Hulp Bij Glaasje draaien ]

 
Het leek allemaal een leuk spelletje, je bent met wat vrienden of vriendinnen en je besluit om met geesten in contact te willen komen,zomaar uit het niets kwam dat idee op en je maakt een Quija bord, of je pakt het "glaasje draaien" bord en neemt een glas, je gaat zitten stelt wat vragen, en het gaat allemaal goed, de geest is natuurlijk een goede en er lijkt niks aan de lucht te zijn, iedereen doet er wat lacherig over en niemand ziet dat er ook een kwade geesten kunnen komen door de door jullie reeds geopende "poort". huh? maar dat hadden wij niet gelezen en dat wisten wij niet... om jullie de gevaren in te laten zien dat deed ons deze pagina maken, maar wij  [ Henk en Alex] nemen geen verantwoordelijkheid over de verschafte informatie over deze 2 dingen! zie ook onze Disclaimer voor meerdere informatie hierover, wij gaan ervan uit dat jullie hier zijn gekomen omdat jezelf op een link hebt geklikt, en je kan natuurlijk altijd nog weg door HIER even te klikken.

Op de website nieuws-platform.nl is ook een conversatie gestart over het glaasje draaien c.q Quija 

Soms  ontvangen wij, Henk en Alex E-mail van jeugdige personen die problemen hebben gekregen omdat zij "maar eens" geesten gingen oproepen via het zogenaamde glaasje draaien oftewel Quija genaamd Sommigen vertelden ons dat zij meerdere malen glaasje draaiden om contact te krijgen met overledenen Hierna ontstonden er problemen daar zij contact hebben gekregen met ziel(en) die dolende kunnen zijn en aandacht vragen om geholpen te worden. Er zijn ook zielen die absoluut niet verder willen en niet geholpen willen worden en daardoor ook een mogelijkheid bestaat dat deze ziel negatief tot zeer negatief kunnen zijn.

In het begin van een sessie kunnen deze zielen zich voordoen als degene die men vraagt. Ook proberen zij jou vertrouwen te winnen.Maar het kan ook zijn dat je berichten door krijgt die je liever niet zou willen weten, zoals; bedreigingen, leugens, schelden enz.Met glaasje draaien kan men een kanaal openen die niet zuiver is.Hierdoor kunnen positieve geesten binnen komen. Vaak zijn dat dolende of negatieve geesten die binnenkomen die ook contact willen en graag aandacht zoeken om geholpen te worden naar een andere sfeer, of bijvoorbeeld willen plagen enz. Problemen kunnen bijvoorbeeld zijn: het gevoel bekeken te worden, plotseling koude tocht voelen, schimmen zien, stemmen horen, onverklaarbare geluiden horen en meer van dit soort gerelateerde dingen, wil je jou ervaring al dan niet anoniem kwijt ? mail ons dan even via ons mailform Er zijn mediums die ervaren zijn met dit fenomeen en kunnen hulp bieden bij problemen, en kunnen veilig contact krijgen met een overledene

Advies van ons is dan ook wees verstandig, ga geen glaasje draaien,het is geen spel, hoe interessant en spannend het ook kan zijn, nogmaals Henk en ik [ Alex ] nemen absoluut geen verantwoordelijkheid in deze!

Je bent hier dus nu voor gewaarschuwd :  Quija kan je heel veel problemen oproepen. 

Mochten er toch problemen zijn dan kun je bij ons jouw verhaal kwijt en kunnen wij hulp bieden. Er zijn mediums die jou kunnen helpen.

[ onderstaande tekst is van de link hierboven[ nieuws-platform.nl ]

Tegenwoordig wordt in plaats van de planchette of het ouija-bord vaak een houten kruis met een pin in het midden (�kruis-en-bord�) of een omgekeerd glas gebruikt. In het laatste geval spreekt men van �het spel met het glas� of �glaasje draaien�, dat sinds enige tijd vooral onder jongeren grote populariteit geniet.

Velen hebben zin in sensatie en zoeken contact met de doden. Maar het idee dat ze op deze manier inderdaad contact met overledenen hebben blijkt vaak een beangstigende gedachte. Wat als baldadigheid begon kan onheilspellende vormen aannemen. Want, wat moet je met nare boodschappen en �kwade geesten�? Stel, dat de �geest� zegt dat je nog maar ��n jaar te leven hebt, of dat �hij� je altijd zal blijven volgen. Wanneer men er (onbewust) van overtuigd is inderdaad met geesten te maken te hebben (geesten die meer zouden weten dan �aardse stervelingen�), is het begrijpelijk dat men bij negatieve en dreigende boodschappen in de problemen kan raken.

 

Update: donderdag 21 oktober 2010

Beluister hier een impressie van de Wereldomroep over het fenomeen `` Glaasje draaien``

Bron: De wereldomroep.Het volgende voorbeeld van een 15-jarig meisje dat op het Parapsychologisch Instituut kwam, omdat het haar allemaal teveel werd, is geenszins uniek.

 Hieronder volgt de brief die ze aan ons schreef:

I
k wou dat ik het nooit gedaan had
�Hallo, ik wil u schrijven over geesten oproepen. Uit school zijn we een keer met z'n zessen naar Annet thuis gegaan. Op de achterkant van een spiegel hadden we het alfabet gelegd en de cijfers 0 t/m 10, een glas in het midden en daarop onze wijsvinger. Wij ons concentreren en toen zei Annet: Geest, bent u daar?� en Geest, kom in ons midden� en na ongeveer 2 minuten kregen we een meisje. Ik weet niet meer hoe ze heette of hoe oud ze was, maar ze was wel heel verlegen. Dat wist je doordat ze heel langzaam schoof. Na 2 minuten was ze zomaar weg. We begonnen opnieuw en toen kregen we een jongetje van 1 jaar, Bas. Heel lief, maar toch ook wel raar. We stelden vragen over van alles en nog wat, zoals �met wie trouw ik later?� en �hoeveel kinderen krijg ik?� Ik vroeg dat dus ook en kreeg nare antwoorden. Ik ga niet trouwen en ik kan geen kinderen krijgen en ik krijg kanker! Nou, daar heb ik veel verdriet van gehad, omdat ik dacht dat alles uit zou komen.

We hebben het natuurlijk nog vaker gedaan, want ik wilde wel meer weten. We kregen een keer een vrouw, Tamara, nou dat was een kwaaie geest. Ze zei dat we hoeren waren en meer van dat soort rare dingen. Ik vond het heel eng. Later hebben we weer Bas gekregen. Hij zei toen, dat als ik me er teveel in zou verdiepen ik binnen een jaar in een psychiatrische inrichting terecht zou komen, want ik was er veel te zwak voor. Als het over een jaar nog niet over is, ga ik eraan. Doodeng, en ik ben nou bang. Hij zei ook nog dat mijn opa over 4 maanden overlijdt aan kanker en m�n ouders krijgen ook een ongeluk.

De volgende dag, toen we het weer probeerden, zei Bas, dat ik niet meer geesten mag oproepen, want dan ga ik eraan dood. Ik kan er echt niet tegen, ik wou dat ik het nooit had gedaan!
p.s. Ik ben bang!�


Gevaarlijk:
Parapsychologen gaan ervan uit dat er bij glaasje draaien en andere spiritistische verschijnselen in het merendeel van de gevallen geen geesten in het spel zijn. Het gaat meestal om onbewuste wensen, gedachten en angsten van de deelnemers, die via onbewuste spierbewegingen naar buiten komen. Zo bezien, komen de boodschappen dus voort uit de psyche van de deelnemers aan de s�ance en dat is de reden, dat ze soms
zulke nare vormen kunnen aannemen als bij het meisje van de brief.

Als de eerste �boodschap� eng is, wordt men bang en dan zal de volgende �boodschap� nog enger zijn. In deze zin is glaasje draaien dus gevaarlijk: allerlei angsten kunnen op de voorgrond treden. Soms zijn dat angsten die men zich nooit bewust is geweest. Dat alles kan enorm bedreigend zijn. Een waarschuwing is hier dus op zijn plaats. Denk er niet te gemakkelijk over. Denk niet dat jij iemand bent die het wel kan hanteren. Niet doen dus!

Parapsychologisch instituut Utrecht

Bronnen 1Lexorcist schreef op 22-08-04 om 15:04:53
`Nu ik zo de de reacties heb gelezen merk ik op dat bij de jeugd zo rond het 12 jaar, of erger nog veel eerder er een ontzettende drang bestaat tot glaasje draaien wat is het toch dat het zo bijzonder maakt? is het een onwetend iets, wij weten hoe het moet maar weten niet hoe je ermee om moet gaan? of ligt het aan bepaalde films en series die de roep van het Quija bord zo duidelijk mogelijk moeten maken? ik heb meerdere verhalen gelezen, van doe het niet in bovenstaande reacties, maar wat ik jammer vind is dat het berouw meestal na de daad komt, oftewel, wie niet wilt luisteren moet maar voelen !
in dit geval is kan het ook zijn  "wie niet wilt lezen" maar ik denk dat mijn punt hierin zeer duidelijk is, ik heb meerdere gevallen meegemaakt via mijn website http://www.evp-voices.com waarin mensen zich melden mat overblijfsels van het glaasje draaien, en zelfs al gevallen meegemaakt waarin iemand helemaal "bezeten" is geraakt, nou als dat bij iemand het geval is zie je dat meestal in de ogen, iets in de vorm van "als blikken konden doden" heeft voor mij een hele andere betekenis gekregen.

Kortom: blijf af van dingen die je niet helemaal weet!, lezen erover is goed aankomen niet... ps ik ga hierover een apart gedeelte maken.

greetz L`exorcist a.k.a Alex
 

 


Wie is er allemaal?