Bijeenkomst in De Vriendschap
 Bijeenkomst over het bandstemmen fenomeen in het buurthuis "De Vriendschap" te Soest

13 Oktober 2003 

                                        Inleiding:
Omstreeks 20.00 uur 's avonds begon de bijeenkomst, van ongeveer 25 mensen, deze bijeenkomst was georganiseerd door Jan Stuivenberg, een pionier in het opnemen van stemmen uit het hiernamaals, De avond begon met wat rustige muziek voor de nodige bescherming en ontspanning, de meeste mensen daar aanwezig waren gespannen, dit was te merken omdat bij de meeste mensen hun beide voeten niet op de grond waren geplaatst. 

Toen Jan eenmaal vroeg om beide benen op de grond te plaatsen hoorde je ook "bom,bom,bom" alle voeten stonden toen op de vloer.

De sfeer in het begin van de avond gaf mij het gevoel  dat de meeste mensen zoiets hadden van het zal wel, in de loop van de avond draaiden de meeste aanwezige mensen bij, zij waren er wel degelijk van overtuigd dat het stemmen fenomeen echt bestond, al waren er wel een paar "grapjassen" bij en zelfs deze waren overtuigd later op de avond.... "ik heb een hand op je rechterschouder, en de persoon ZAT ook een kant op...."

             

                                              Hieronder wat voorbeelden van de stemmen uit het hiernamaals die wij doorkregen op de bijeenkomst:

"Doe ik het goed?"

Pik het toch hartelijk op schat, je hebt rustig de tijd nu, is dat je bekend? a achter elkaar door,ga ermee door het is goed, heb er maar vertrouwen schat, doe wat je kan, ga maar lekker door hoor, het is goed, dat was het voor nu niet gedacht? toch is het zo bedankt!

"is het gezin weer bij elkaar?"

Kom nog maar eens weer, ik hoop dat ik je kan helpen, daar ben ik voor, dan is er weer contact, je had al contact, ik ben er nog steeds, ik heb je weer alles te zeggen, zet eens een laddertje uit, en je zal het ook zien, en dat is nou belangrijk, ik had een bedoeling, laat nou je angsten afweten, ze zijn vaak op reis, En hij haalt ook vaak spullen weg, Je trekt het je aan, wij zijn jou hand op jouw schouder,we gaan sturen vanuit hier, toch lukt het.

"Heb je het naar je zin"

Iemand anders, u bent er ik weet niet, wat ik begrijp, je hebt de tijd duizenden dingen, geef kans om te worden, behoorlijk spannend, Geef ook wat uit handen, wie had dat gedacht? let goed op je moet gaan kiezen, verstandig overleggen, laat je horen, ik heb jou bij jouw schouder, dat is toch ook fantastisch?Het gaat goed hier hoor! het gaat beter met d'r dat heb je wel verdiend, een nieuwe kans dus nu, u wordt telkens wat sterker, houdt gedachten, en dan gaan ze met jou aan de gang.

"Ben ik op de goede weg?"

Afgelopen keer, het lukt hoor schat, je bent er altijd, dat is wel goed, je kan het, doe maar rustig aan. het voldoet altijd wel aan de goede intentie, dat is het antwoord, je doet het nu,je pakt mij maar rechtdoor, je bent triestig met hem, waarom ga je het ook niet doen? ik ben een bekende van jou. Prachtig ga dan door, je krijgt boodschappen houdt dat maar vast, ik heb contact.

2 versterkers    een cassetterecorder   een bandrecorder  

Foto's zijn eigendom F.K 2003

Veel informatie is overgenomen, met mogelijke fouten? wilt u dit verbeteren? gebruik ons mailform