Bandstem opnemer Bert van der Steen 
31-01-2004

STEMMEN VAN GENE ZIJDE

PROLOOG

door: Albert Diderot de la Pierre.

Reeds als kleine jongen was ik bezig met audio, muziek, en alles wat maar enigszins met geluid te maken had. Het bekende draagbare cassetterecordertje, hetgeen wij nu steeds allemaal kennen.......... Het bekende apparaat in het etui met een luidsprekertje, en een los microfoontje was voor mij hetzelfde als een fototoestel voor een fotograaf. Ik nam alles op. Vogelgeluiden, verkeersgeluiden, de familie, ik was een soort verslaggever. Met de microfoon in de hand registreerde ik het een en ander.

Buiten het feit dat ik (thans nog steeds), altijd met audio bezig was, studeerde ik reeds op jonge leeftijd al muziek. De eerste muzieklessen kreeg ik van mijn vader, en zij ontaardden in de meeste gevallen in een soort familie oorlog, waarbij de boeken in het rond vlogen, tot groot vermaak van mijn 3 zusters en ergernis van mijn moeder.

Buiten het feit dat ik gestimuleerd werd op muziek te maken, werd ik door mijn grootvader gestimuleerd om met audio bezig te zijn. Ik heb dus op dit gebied een rijk en leerzaam verleden.

Hierbij wil ik mijn ouders, en overleden grootvader dank zeggen voor hetgeen  zij  voor mij gedaan hebben en voor mij betekenen.

Dankzij 26 jaar ervaring op het gebied, van audio apparatuur, muziek, musiceren en luisteren, mag ik mijzelf nu wel psychisch-analytisch audio specialist noemen. Ik weet wat geluid met mensen kan doen, en hoe ik met klanken moet werken.  

Ga naar volgende pagina  toe Terug naar de bandstemopnemer pagina